Aannemer

Coöperatief & constructief bouwen

Maak als aannemer, installateur of innovatieve bouwpartner samen deel uit van een duurzaam ecosysteem dankzij de open bouwstandaarden.

Co-creators en compatibele partners ontwikkelen eigen modulaire bouwsystemen.
We stemmen ontwerp en bouw op elkaar af over meerdere projecten heen.
En we werken samen circulaire totaalconcepten uit om bouwers te inspireren.

Voordelen

Snelheid

Een bouwstandaard stemt het ontwerpen en het bouwen op voorhand op elkaar af. Voorengineering bevordert de ontwerp-, productie- en bouwsnelheid.

Kwaliteit

Standaard bouwelementen kunnen off-site geproduceerd worden. Prefabricatie garandeert kwaliteit en duurzaamheid op lange termijn.

Modulair maatwerk

Open source 2D bouwelementen, vervaardigd door verschillende producenten, zorgen voor meer ontwerpvrijheid op maat van het bouwproject.

Unieke gebouwen

Standaardisatie zorgt voor schaalbaarheid en betaalbaarheid, zodat er telkens meer budget is voor unieke bouwelementen.

Duurzaamheid

Standaardisatie maakt compatibiliteit en uitwisselbaarheid mogelijk van circulaire bouwelementen met paspoorten om meerdere malen dynamische gebouwen samen te stellen die telkens aanpasbaar blijven.

Creativiteit

Een open standaard biedt veel ruimte voor creativiteit en zorgt voor meer keuzevrijheid in en ontwikkelen van compatibele bouwelementen.

Dynamisch 3D grid

Het slim grid-systeem met verschillende hoogtes is toepasbaar binnen elk type bouwproject, van woningen, kantoren tot industriehallen. Mosard maakt circulair bouwen haalbaar voor iedereen.

Efficiëntie

Ontwerpen en bouwen binnen éénzelfde standaard maakt het op voorhand delen van voorge-engineerde modellen met alle technische detaillering mogelijk en vereenvoudigt zowel de communicatie als de administratie, want sharing is winning.

Labo's en podia voor aannemers en installateurs
Create

Advies & opleiding

Het traject 'Create' biedt een opleiding 'BIM afstemmen op het MOSARD model' aan en in het Mosard Lab het aftoetsen van een bouwproject op compatibiliteit.
Van zodra jouw BIM model past binnen de bouwstandaarden ontvang je het 'Compatible' embleem dat je tevens vermeld bij jouw bouwproject en wij vervolgens als case publiceren op het platform.
Als lid geniet je, voor een betalend incompany opleiding, van een kortingstarief.

Share

Standaardiseren & modelleren

Het traject 'Share' biedt aannemers als lid de mogelijkheid om eigen bouwdelen op voorhand af te stemmen met compatibele producenten door een open call te lanceren om jouw innovatief bouwdeel te matchen en in te gaan vullen met bestaande producten.
Indien er een match is werk je in het Mosard Lab tijdens een co-creatiesessie met ons een 2D of 3D model uit binnen de bouwstandaarden dat wij vervolgens aan alle co-creatoren beschikbaar stellen via het deelplatform.

Build

Begeleiding & ontwikkeling

Binnen het betalend traject 'Build' werken wij jouw bouwdeel digitaal en in 3D uit als modulaire elementen binnen de bouwstandaarden en lanceren wij een case om jouw compatibel bouwdeel op voorhand te gaan matchen met slimme bouwers.
Met jouw innovatief bouwdeel werken wij in het Mosard Lab tijdens een workshop samen een totaalconcept uit dat wij vervolgens opnemen in de Build bibliotheek en aanbieden aan bouwers.
Als lid geniet je voor het modelleren van een kortingstarief.