Aannemer

Coöperatief & constructief bouwen

Maak als aannemer, installateur of innovatieve bouwpartner samen deel uit van een duurzaam ecosysteem dankzij de open bouwstandaard.

Create

Advies & opleiding

Binnen het traject 'Create' bieden wij leden een opleiding 'BIM afstemmen op het MOSARD model' aan en toetsen wij jouw bouwproject af op compatibiliteit. Van zodra jouw modulair project past binnen de richtlijnen van de open bouwstandaard ontvang je van Mosard het 'Compatible' embleem dat je tevens kan vermelden op het gebouw eventueel in combinatie met de code naar alle elementpaspoorten voor het beheer van het circulair gebouw op componenten-niveau.

Share

Standaardiseren & modelleren

Binnen het traject 'Share' matchen wij jouw bouwproject met compatibele modellen. Deze generieke ontwerpmodellen vullen wij aan met bestaande elementen en materialen van compatibele producenten en modelleren wij als parametrische BIM componenten binnen de open bouwstandaard. Dit biedt aannemers als lid de mogelijkheid om op voorhand eigen gestandaardiseerde bouwcomponenten als compatibele componenten te voorzien van product data, prijzen af te stemmen en om te koppelen aan elementpaspoorten voor het onderhoud.

Build

Begeleiding & ontwikkeling

Binnen het traject 'Build' geven onze experten consultancy in het ontwikkelen van een eigen modulair bouwmodel. Dit biedt aannemers als lid de mogelijkheid om eigen compatibele bouwtoepassingen van exterieur, interieur tot technieken op voorhand te matchen of af te stemmen met circulaire ontwerpers en ingenieurs of te lanceren als innovatief bouwmodel tijdens één van onze events.

“Bouwindustrialisatie vraagt om een nauwere samenwerking tussen de verschillende partijen.”
Luc François | Buildwise (WTCB)