Bouwer

Modulair en flexibel bouwen

Bouwheren, klein- of grootschalige projectontwikkelaars, civiel of privaat, bouwen samen aan een circulaire toekomst met het integrale model van Mosard. Hierbij mag je rekenen op een solide ecosysteem van compatibele architecten, aannemers, partners en circulaire experten. Met Mosard als dirigent staan zij garant voor een volledige begeleiding en ontzorging tijdens het volledig proces en transitie naar duurzaam en circulair bouwen. Van ontwerp, uitvoering, beheer van gebouwen, hergebruik van bouwelementen gedurende de volledige levensduur tot aan de herbestemming.

Toekomstgerichte aanpak

Mosard bevat zelf geen specifiek bouwsysteem en is geen aannemersbedrijf, maar een trajectbegeleider, die vanaf het begin en samen met het bouwteam waakt over de compatibiliteit en circulaire criteria aan de hand van jouw project en voorkeuren. Een nieuw en efficiënt model van bouwen binnen een duidelijk traject, waardoor we enkel voordelen bieden.
De focus ligt vooral op het opstellen van een duidelijk plan en strategie, nog voor de ontwerpfase. Tijdens opleidingen en voortrajecten geven onze experten op voorhand de nodige advies om vooreerst een juiste inschatting te maken op zowel de korte als de lange termijn en een evenwicht te vinden tussen betaalbaarheid, aanpasbaarheid en duurzaamheid.

Compatibel wonen en leven

Je bepaalt zelf in welke mate jouw gebouw meer flexibel en veel milieuvriendelijker is.
Al onze ontwerp- en bouwpartners zijn onderling al op elkaar afgestemd, omdat alle elementen op voorhand met elkaar gedeeld werden. Dit biedt voor jou als bouwheer meer keuzevrijheid in verschillende compatibele en modulaire producten. Zo bevatten zelfs enkele bouwsystemen een uniek drager & inbouw systeem, dat hernieuwbare, vervangbare tot zelfs uitwisselbare elementen toelaat.

Circulair vastgoed

Dankzij onze focus op duurzaamheid, tijdens en na de volledige levensloop van gebouwen, is jouw investering ook afgestemd op een maximaal waardebehoud van jouw patrimonium. Zo zijn alle concepten en ontwerpen, die wij samen ontwikkelen, conform de open bouwstandaard van Mosard. Dit creëert voor jou steeds nieuwe kansen op gebied van circulariteit, betaalbaarheid, toekomstige renovaties en herbestemming(en) van jouw vastgoed.

Voordelen

Snelheid

Een bouwstandaard stemt het ontwerpen en het bouwen op voorhand op elkaar af. Voorengineering bevordert de ontwerp-, productie- en bouwsnelheid.

Kwaliteit

Standaard bouwelementen kunnen off-site geproduceerd worden. Prefabricatie garandeert kwaliteit en duurzaamheid op lange termijn.

Modulair maatwerk

Open source 2D bouwelementen, vervaardigd door verschillende producenten, zorgen voor meer ontwerpvrijheid op maat van het bouwproject.

Unieke gebouwen

Standaardisatie zorgt voor schaalbaarheid en betaalbaarheid, zodat er telkens meer budget is voor unieke bouwelementen.

Duurzaamheid

Standaardisatie maakt compatibiliteit en uitwisselbaarheid mogelijk van circulaire bouwelementen met paspoorten om meerdere malen dynamische gebouwen samen te stellen die telkens aanpasbaar blijven.

Creativiteit

Een open standaard biedt veel ruimte voor creativiteit en zorgt voor meer keuzevrijheid in en ontwikkelen van compatibele bouwelementen.

Dynamisch 3D grid

Het slim grid-systeem met verschillende hoogtes is toepasbaar binnen elk type bouwproject, van woningen, kantoren tot industriehallen. Mosard maakt circulair bouwen haalbaar voor iedereen.

Efficiëntie

Ontwerpen en bouwen binnen éénzelfde standaard maakt het op voorhand delen van voorge-engineerde modellen met alle technische detaillering mogelijk en vereenvoudigt zowel de communicatie als de administratie, want sharing is winning.

Trajecten voor bouwers en projectontwikkelaars
Create

Advies & opleiding

Het traject 'Create' biedt een betalend incompany opleiding 'ontwikkeling circulair vastgoed' aan en het aftoetsen van een projectontwikkeling op compatibiliteit.
Van zodra jouw vastgoed past binnen één van de bouwstandaarden ontvang je het 'Compatible' embleem dat je tevens vermeld bij jouw projectontwikkeling en wij vervolgens als case publiceren op het platform.
Als lid geniet je van een kortingstarief.

Share

Standaardiseren & modelleren

Het traject 'Share' biedt leden de mogelijkheid om eigen bouwplannen op voorhand af te stemmen met compatibele producenten door een open call te lanceren om jouw uniek bouwplan te matchen en in te gaan vullen met bestaande producten.
Indien er een match is werken wij tijdens een co-creatiesessie samen een gestandaardiseerd 3D model uit dat wij vervolgens aan alle co-creatoren beschikbaar stellen via het deelplatform.

Build

Begeleiding & ontwikkeling

Het traject 'Build' biedt leden de mogelijkheid om eigen bouwprojecten op voorhand af te stemmen met compatibele aannemers door een case te lanceren om om jouw uniek bouwproject te gaan matchen met een innovatief bouwsysteem.
Indien er een match is werken wij tijdens een workshop samen een totaalconcept uit dat wij vervolgens opnemen in de Build bibliotheek.