Embleem ‘Compatible’

Het juiste bouwsysteem kiezen gebeurt aan de hand van een brede waaier aan duurzaamheid, uitwisselbaarheid en garanties. De hoeksteen van MOSARD is het ‘Compatible’ embleem. Het MOSARD ‘Compatible’ embleem informeert welke co-creators op maat van MOSARD ontwerpen en ontwikkelen, welke modulaire producten effectief compatibel, uitbreidbaar en herbruikbaar zijn en welke MOSARD gecertificeerde partners hier projecten mee kunnen realiseren en beheren.

Laat jouw bouwsysteem, ontwerp of project aftoetsen op compatibiliteit met de circulaire bouwstandaard van MOSARD en je ontvangt vervolgens het ‘Compatible’ embleem. Dit zorgt voor op elkaar afgestemde professionele partners en biedt garanties voor de bouwheer.

Beschik je zelf over een circulair en/of modulair bouwproduct, maar nog niet over de juiste gestandaardiseerde modellen? Word lid en co-creator, componeer in een labo, deel een standaard situatie of ontwikkel een totaalconcept en behaal het ‘Compatible’ embleem.

Voordelen van compatibel bouwen

Snelheid

Een bouwstandaard stemt het ontwerpen en het bouwen op voorhand op elkaar af. Voorengineering bevordert de ontwerp-, productie- en bouwsnelheid.

Kwaliteit

Standaard bouwelementen kunnen off-site geproduceerd worden. Prefabricatie garandeert kwaliteit en duurzaamheid op lange termijn.

Modulair maatwerk

Open source 2D bouwelementen, vervaardigd door verschillende producenten, zorgen voor meer ontwerpvrijheid op maat van het bouwproject.

Unieke gebouwen

Standaardisatie zorgt voor schaalbaarheid en betaalbaarheid, zodat er telkens meer budget is voor unieke bouwelementen.

Duurzaamheid

Standaardisatie maakt compatibiliteit en uitwisselbaarheid mogelijk van circulaire bouwelementen met paspoorten om meerdere malen dynamische gebouwen samen te stellen die telkens aanpasbaar blijven.

Creativiteit

Een open standaard biedt veel ruimte voor creativiteit en zorgt voor meer keuzevrijheid in en ontwikkelen van compatibele bouwelementen.

Dynamisch 3D grid

Het slim grid-systeem met verschillende hoogtes is toepasbaar binnen elk type bouwproject, van woningen, kantoren tot industriehallen. Mosard maakt circulair bouwen haalbaar voor iedereen.

Efficiëntie

Ontwerpen en bouwen binnen éénzelfde standaard maakt het op voorhand delen van voorge-engineerde modellen met alle technische detaillering mogelijk en vereenvoudigt zowel de communicatie als de administratie, want sharing is winning.