Modulair maatsysteem

MODULAIRE STANDAARD MATEN VOOR DE BOUW

Voor elk type bouwproject is er een maatvoering om binnen een horizontaal en verticaal raster en met de nodige vormvrijheid, unieke circulaire gebouwen te kunnen ontwerpen. Zo realiseer je telkens projecten die eenvoudig ingevuld kunnen worden a.d.h.v. compatibele voorgeëngineerde bouwdelen met modulaire componenten, wat een enorme tijdswinst oplevert. Het 3D gridsysteem van het modulair maatsysteem bevat vier bouwhoogtes voor elk type gebouw. Dit telkens volgens dezelfde modulaire rastermaten, zodat alle maatvoeringen onderling compatibel en oneindig schakelbaar zijn voor het ontwikkelen van eenvoudige modules tot circulaire steden.

Stem jouw product af op het modulair maatsysteem en maak prefab bouwelementen die al op voorhand compatibel zijn.

Of ontwerp creatief binnen de richtlijnen en ontwikkel voortaan aanpasbare gebouwen met uitwisselbare bouwcomponenten over meerdere projecten heen.

Release notes

Publicatie van het 3D gridsysteem bestaande uit basis-, technisch- en schakelraster om compatibiliteit tussen de verschillende bouwdelen op voorhand op elkaar af te stemmen.
Editie nummer vier van het modulair maatsysteem kwam tot stand in samenwerking met Palindroom en Circubuild.

Publicatie van de maatvoeringen MOS#1, MOS#2, MOS#3 en MOS#4 voor de toepassing binnen verschillende types van gebouwen.

Publicatie van de maatvoering MOS met bouwlaag hoogte van 315 cm bestaande uit veelvouden van 17,5 cm voor het standaardiseren van verticale doorgangen zoals o.a. optrede, trappen tot volledige traphallen.

Publicatie van het modulair maatsysteem als horizontaal grid bestaande uit mensmaten en maatvoeringen die vaak terugkomen in projecten, m.n. veelvouden van 60 en 120 cm.