Producent

Compatibel & circulair ontwikkelen

Maak als producent of leverancier samen deel uit van een duurzaam ecosysteem dankzij de open bouwstandaarden.

Create

Advies & opleiding

Binnen het traject 'Create' bieden wij leden een opleiding 'producten afstemmen op het grid' aan en toetsen wij jouw product af op compatibiliteit. Van zodra jouw modulair product past binnen de richtlijnen van één van de Mosard standaarden ontvang je het 'Compatible' embleem dat je tevens kan vermelden op de verpakking van jouw product.

Share

Standaardiseren & modelleren

Binnen het traject 'Share' matchen wij jouw product met compatibele modellen. Deze generieke ontwerpmodellen vullen wij aan met jouw bestaande elementen en materialen en modelleren wij als parametrische BIM componenten binnen de Mosard standaarden. Dit biedt producenten als lid de mogelijkheid om op voorhand eigen gestandaardiseerde componenten te gaan delen of op te laten opnemen in bibliotheken.

Build

Begeleiding & ontwikkeling

Binnen het traject 'Build' geven onze experten consultancy in het ontwikkelen van eigen modulaire componenten. Dit biedt producenten als lid de mogelijkheid om eigen compatibele producten te matchen of af te stemmen met circulaire bouwpartners of te lanceren als innovatief bouwsysteem tijdens één van onze events.

“Onbegrijpelijk dat heden nog steeds op een niet-circulaire manier wordt gebouwd! Grondstoffen worden schaarser en steeds duurder. De impact van ons huidig consumptie- en verspillingsgedrag zijn nefast voor ons klimaat en vervolgens de mens. Circulair bio-based bouwen via een verhuur- of terugkoopformule is niet alleen veel ecologischer maar heeft bovendien ook nog eens veel economische voordelen voor alle betrokken partijen.”
Eric Van De Heyning | Woodinc