Producent

Compatibel & circulair ontwikkelen

Maak als producent of leverancier samen deel uit van een duurzaam ecosysteem dankzij de open bouwstandaarden.

Co-creators en compatibele partners ontwikkelen eigen modulaire bouwsystemen.
We stemmen ontwerp en bouw op elkaar af over meerdere projecten heen.
En we werken samen circulaire totaalconcepten uit om bouwers te inspireren.

Voordelen

Snelheid

Een bouwstandaard stemt het ontwerpen en het bouwen op voorhand op elkaar af. Voorengineering bevordert de ontwerp-, productie- en bouwsnelheid.

Kwaliteit

Standaard bouwelementen kunnen off-site geproduceerd worden. Prefabricatie garandeert kwaliteit en duurzaamheid op lange termijn.

Modulair maatwerk

Open source 2D bouwelementen, vervaardigd door verschillende producenten, zorgen voor meer ontwerpvrijheid op maat van het bouwproject.

Unieke gebouwen

Standaardisatie zorgt voor schaalbaarheid en betaalbaarheid, zodat er telkens meer budget is voor unieke bouwelementen.

Duurzaamheid

Standaardisatie maakt compatibiliteit en uitwisselbaarheid mogelijk van circulaire bouwelementen met paspoorten om meerdere malen dynamische gebouwen samen te stellen die telkens aanpasbaar blijven.

Creativiteit

Een open standaard biedt veel ruimte voor creativiteit en zorgt voor meer keuzevrijheid in en ontwikkelen van compatibele bouwelementen.

Dynamisch 3D grid

Het slim grid-systeem met verschillende hoogtes is toepasbaar binnen elk type bouwproject, van woningen, kantoren tot industriehallen. Mosard maakt circulair bouwen haalbaar voor iedereen.

Efficiëntie

Ontwerpen en bouwen binnen éénzelfde standaard maakt het op voorhand delen van voorge-engineerde modellen met alle technische detaillering mogelijk en vereenvoudigt zowel de communicatie als de administratie, want sharing is winning.

Trajecten en podia voor producenten en leveranciers
Create

Advies & opleiding

Het traject 'Create' biedt een betalend incompany opleiding 'producten afstemmen op het grid' aan en het aftoetsen van een product op compatibiliteit.
Van zodra jouw bouwelementen passen binnen de bouwstandaarden ontvang je het 'Compatible' embleem dat je tevens vermeld bij jouw product en wij vervolgens als case publiceren op het platform.
Als lid geniet je van een kortingstarief.

Share

Standaardiseren & modelleren

Binnen het betalend traject 'Share' werken wij jouw product digitaal en in 3D uit als parametrische elementen binnen de bouwstandaarden en lanceren wij een open call om jouw compatibel product toe te passen en op voorhand te gaan matchen met een veelvoorkomende situatie van een ontwerper.
Met jouw elementen werken wij tijdens een co-creatiesessie een gestandaardiseerd BIM model uit dat wij vervolgens aan alle co-creatoren beschikbaar stellen via het deelplatform.
Als lid geniet je van een kortingstarief.

Build

Begeleiding & ontwikkeling

Het traject 'Build' biedt producenten als lid de mogelijkheid om eigen compatibele bouwelementen af te stemmen met aannemers door een case te lanceren om jouw product te gaan matchen met een innovatief bouwsysteem.
Indien er een match is werk je tijdens een workshop met ons een totaalconcept uit binnen de bouwstandaarden dat wij vervolgens opnemen in de Build bibliotheek en aanbieden aan bouwers.