Circulair interieur Inloophuis te Bocholt

Het inloophuis moet een laagdrempelig open huis vormen waar elke ‘Bocholtenaar’ zicht thuis voelt. Een inloophuis ‘voor en door de Bocholtenaar.’ Een laagdrempelig inloophuis met een warme en natuurlijke uitstraling, een warme gezellige plek die ontmoeting stimuleert. Een plek waar het aangenaam is om te vertoeven, voor alle generaties, voor jong en oud en voor verschillende doelgroepen.
Het interieur dient een evenwicht te vormen tussen een eigentijdse uitstraling, maar dit in de combinatie met warme retro accenten. Accenten die het inloophuis enerzijds een hippe uitstraling geven maar anderzijds ook als vertrouwd aanvoelen. Accenten die vooruitblikken naar de toekomst, maar anderzijds herinneren aan het verleden, het verleden van Bocholt.
Dit maakt dat het inloophuis jong als oud verbindt en waar elkeen zich thuisvoelt. We streven naar een interieur met een ziel, een eigen sfeer, en steeds in symbiose met zijn bezoekers.

‘De Passant’

De drempel naar het inloophuis moet zo laag mogelijk zijn. Zichtbare functies (zoals evenementen, workshops en tentoonstellingen) plaatsen we bij voorkeur aan de gevels om de ‘positieve energie’ in het inloophuis ook uit te stralen naar buiten, en zo ‘passanten’ aan te trekken. Om de relatie tussen binnen en buiten te optimaliseren voorzien we indien mogelijk een plooi -of schuiframen; ramen die in de zomer volledig opengezet kunnen worden en terras en binnenruimten met elk verbinden, en waardoor elke passant eenvoudig het inloophuis kan binnenwandelen.

‘De huiskamer’

Het inloophuis moet aanvoelen als een ‘huiskamer’. Als een aangename plek waar mensen samenkomen, elkaar ontmoeten, samen kunnen kaarten, of een koffietje drinken, waar ze naar buiten kunnen kijken vanuit hun ‘schommelstoel’ met zicht op de omgeving. Een plek waar mensen openbloeien en zichzelf kunnen zijn op hun gemak kunnen zitten en een babbeltje slaan en waar ze tot rust kunnen komen.

‘De veranda’

Om de huiselijke sfeer te benadrukken voorzien we ook ‘groene beplanting’ in het interieur. Studies wezen immers uit dat planten in het interieur een positieve invloed hebben op het menselijk welzijn.