More
Services

Naast het Mosard Lab voorzien we aparte diensten en voortrajecten zodat elke stakeholder op zijn eigen ritme stappen kan zetten in compatibel bouwen en deel kan uit te maken van een duurzaam ecosysteem.

Haalbaarheidsstudie

Onderzoek circulair potentieel

Tijdens dit voortraject onderzoeken we voor jouw project eerst het circulair potentieel van het bestaand vastgoed om compatibel aan te sluiten met het nieuw gebouw.
Aan de hand van deze haalbaarheidsstudie weet je in welke mate jouw investering duurzaam is en welke circulaire criteria haalbaar zijn, nog voordat je het gebouw verbouwt of renoveert.
Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden binnen jouw project te bespreken.

Veranderingsgericht bouwen

Ontwikkeling dynamisch patrimonium

Tijdens dit voortraject ontwerpen we meegroeiscenario's om dynamisch patrimonium te gaan ontwikkelen met compatibele producten.
Dit start steeds met een verkennend gesprek waar we luisteren naar de drijfveren van jouw bouwproject en welke richting je uit wilt gaan. We helpen je organisatie om de juiste stappen te zetten in de ontwikkeling van een dynamisch patrimonium aan de hand van circulaire en modulaire modellen. Hiervoor maken we een grondige analyse van het bestaande patrimonium en stellen vervolgens een toekomstgericht stappenplan op om te komen tot circulair vastgoed met maximale behoud van waarde zowel op korte als op lange termijn.

Masterplanning

Begeleiding projectontwikkeling

Tijdens dit voortraject stellen we een masterplanning op zodat gebouwen met elkaar connecteren op maat van jouw projectontwikkeling.
Wij begeleiden ontwikkelaars en private of publieke opdrachtgevers bij het bepalen van realistische ambities, het opstellen van aanbestedingen en de uitwerking van een bouwproject.

Consultancy circulair bouwen

Ondersteuning bouwteam

Tijdens dit voortraject adviseren wij bouwers en architecten en ondersteunen we het bouwteam van ontwerp tot oplevering, voor zowel nieuwbouw als renovatie.
De experts en co-creators van Mosard hebben uitgebreide expertise inzake circulair bouwen en bieden ondersteuning aan bouwheren, architecten, en/of fabrikanten doorheen het volledige traject. Dat gebeurt altijd co-creatief en met het oog op kennisoverdracht. Per project stelt Mosard een expertengroep samen op maat van het project.

Modulaire bouwdelen

Ontwikkeling exclusief bouwsysteem

Bouw voortaan duurzaam dankzij compatibele bouwelementen, van exterieur tot interieur, allen binnen de bouwstandaarden van Mosard. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Onze expert biedt begeleiding bij de ontwikkeling en engineering van jouw compatibele modules of bouwdelen om deze op te splitsen in modulaire bouwelementen. Eventueel werkt hij/zij samen met jou de technische detaillering uit per element. Op aanvraag voorzien wij een ‘living lab’ of een werf waar een demo-model of mock-up gebouwd kan worden.

Parametrisch BIMmen

Workshop digitale 3D elementen

Dynamisch ontwerp of product modulair modelleren binnen de open bouwstandaard.
Tijdens een workshop modelleren wij jouw samengestelde bouwdelen in 3D volgens jouw ontwerp, waarbij de verschillende deelelementen ook geparametriseerd worden binnen de verschillende standaarden van Mosard. Elk bouwelement wordt zo BIM-ready en is vervolgens klaar om eventueel te worden gedeeld via het deelplatform.

CREATE

Advies & opleiding

Advies over implementatie van de open bouwstandaarden en opleidingstraject met het 3D gridsysteem op maat van de bouwer of instantie die een uniek en circulair project wilt gaan realiseren, projectontwikkelaar of aannemer die prefab wilt bouwen met standaard bouwelementen, architect die veranderingsgericht wilt ontwerpen of ontwerper die een eigen modulaire bouwsysteem wilt gaan ontwikkelen.

SHARE

Standaardiseren & modelleren

Co-creatiesessie op maat van de producent of modulaire bouwpartner om standaard situaties gemodelleerd in 3D op voorhand te gaan delen met architecten en ontwerp en bouw op elkaar af te gaan stemmen over meerdere projecten heen.

BUILD

Begeleiding & ontwikkeling

Workshop en trajectbegeleiding op maat van de innovatieve bouwpartner of projectontwikkelaar om nieuwe circulaire totaalconcepten uit te werken, aan te bieden, bouwers te inspireren en circulair vastgoed te gaan realiseren.

Componeer snel compatibel in het Mosard Lab!

Interesse om bouwdelen of gebouwen te componeren binnen de open standaarden en compatibel te zijn met de andere co-creators en ‘circulaire doeners’?

Ontdek hier hoe je kan deelnemen.