Open bouw­standaard

MOSARD BOUWSTANDAARD

Voor elk type bouwproject is er een open standaard om binnen een horizontaal en verticaal raster en met de nodige vormvrijheid, unieke circulaire gebouwen te kunnen ontwerpen. Zo realiseer je telkens projecten die eenvoudig ingevuld kunnen worden a.d.h.v. compatibele voorgeëngineerde bouwdelen met modulaire elementen, wat een enorme tijdswinst oplevert. Het open systeem van MOSARD bevat vier standaarden elk met hun eigen bouwhoogte voor elk type gebouw. Dit telkens volgens dezelfde modulaire rastermaten, zodat alle standaarden onderling compatibel en oneindig schakelbaar zijn voor het ontwikkelen van eenvoudige modules tot circulaire steden.

Stem jouw product af op het uniform maatsysteem. Ontwerp voortaan binnen de richtlijnen van de open bouwstandaard. En maak compatibele en op voorhand geëngineerde prefab bouwdelen en gebouwen. Download hier gratis de normering van de bouwstandaarden.

De publicatie van de Mosard bouwstandaarden kwam tot stand in samenwerking met Palindroom en Circubuild.

Release notes

Publicatie van het 3D gridsysteem bestaande uit basis-, buiten- en binnenraster om compatibiliteit tussen de verschillende bouwdelen op voorhand op elkaar af te stemmen.

Publicatie van de bouwstandaarden M255c, M285 en M315 voor de toepassing binnen verschillende types van gebouwen.

Publicatie van de bouwstandaard M255 met bouwlaag hoogte van 315 cm bestaande uit veelvouden van 17,5 cm voor het standaardiseren van verticale doorgangen zoals o.a. optrede, trappen tot volledige traphallen.

Publicatie van de bouwstandaard als horizontaal grid (Mh) bestaande uit mensmaten en maatvoeringen die vaak terugkomen in projecten, m.n. veelvouden van 60 en 120 cm.

Voordelen van standaardisatie

Snelheid

Een bouwstandaard stemt het ontwerpen en het bouwen op voorhand op elkaar af. Voorengineering bevordert de ontwerp-, productie- en bouwsnelheid.

Kwaliteit

Standaard bouwelementen kunnen off-site geproduceerd worden. Prefabricatie garandeert kwaliteit en duurzaamheid op lange termijn.

Modulair maatwerk

Open source 2D bouwelementen, vervaardigd door verschillende producenten, zorgen voor meer ontwerpvrijheid op maat van het bouwproject.

Unieke gebouwen

Standaardisatie zorgt voor schaalbaarheid en betaalbaarheid, zodat er telkens meer budget is voor unieke bouwelementen.

Duurzaamheid

Standaardisatie maakt compatibiliteit en uitwisselbaarheid mogelijk van circulaire bouwelementen met paspoorten om meerdere malen dynamische gebouwen samen te stellen die telkens aanpasbaar blijven.

Creativiteit

Een open standaard biedt veel ruimte voor creativiteit en zorgt voor meer keuzevrijheid in en ontwikkelen van compatibele bouwelementen.

Dynamisch 3D grid

Het slim grid-systeem met verschillende hoogtes is toepasbaar binnen elk type bouwproject, van woningen, kantoren tot industriehallen. Mosard maakt circulair bouwen haalbaar voor iedereen.

Efficiëntie

Ontwerpen en bouwen binnen éénzelfde standaard maakt het op voorhand delen van voorge-engineerde modellen met alle technische detaillering mogelijk en vereenvoudigt zowel de communicatie als de administratie, want sharing is winning.