Open bouw­standaard

MODULAIRE STANDAARDEN VOOR DE BOUW

Voor elk type bouwproject is er een open standaard om binnen een horizontaal en verticaal raster en met de nodige vormvrijheid, unieke circulaire gebouwen te kunnen ontwerpen. Zo realiseer je telkens projecten die eenvoudig ingevuld kunnen worden a.d.h.v. compatibele voorgeëngineerde bouwdelen met modulaire componenten, wat een enorme tijdswinst oplevert. Het 3D gridsysteem van het uniform maatsysteem bevat vier standaarden elk met hun eigen bouwhoogte voor elk type gebouw. Dit telkens volgens dezelfde modulaire rastermaten, zodat alle standaarden onderling compatibel en oneindig schakelbaar zijn voor het ontwikkelen van eenvoudige modules tot circulaire steden.

Stem jouw product af op de open bouwstandaard en maak prefab bouwelementen die al op voorhand compatibel zijn.

Of ontwerp creatief binnen de richtlijnen en ontwikkel voortaan aanpasbare gebouwen met uitwisselbare bouwcomponenten over meerdere projecten heen.

Release notes

Publicatie van het 3D gridsysteem bestaande uit basis-, buiten- en binnenraster om compatibiliteit tussen de verschillende bouwdelen op voorhand op elkaar af te stemmen.
Editie nummer vier van de bouwstandaarden kwam tot stand in samenwerking met Palindroom en Circubuild.

Publicatie van de bouwstandaarden M255c, M285 en M315 voor de toepassing binnen verschillende types van gebouwen.

Publicatie van de bouwstandaard M255 met bouwlaag hoogte van 315 cm bestaande uit veelvouden van 17,5 cm voor het standaardiseren van verticale doorgangen zoals o.a. optrede, trappen tot volledige traphallen.

Publicatie van de open bouwstandaard als horizontaal grid (Mh) bestaande uit mensmaten en maatvoeringen die vaak terugkomen in projecten, m.n. veelvouden van 60 en 120 cm.