About
MOS

Bouwen, wonen, leven in modulair maatwerk

MOS staat voor ‘Modular Open System’ en biedt een ecosysteem op basis van een modulair maatsysteem om met compatibele bouwcomponenten slimme steden en duurzame gebouwen te ontwerpen.

ONE-FITS-ALL MAATSYSTEEM

Creatief en innovatief ontwerpen en ontwikkelen we totale bouwdelen en kwalitatief hoogwaardige bouwcomponenten die inzetbaar zijn bij diverse projecten.

De toepassing van een modulair open systeem vormt de basis voor een transitie naar het circulaire en modulaire denken en bouwen. Het succes van een modulair maatsysteem is gebaseerd op het creëren van een breed draagvlak, waarbij een gestroomlijnd one-fits-all systeem in staat is een houvast te bieden voor alle actoren zoals ontwerpers, architecten, studiebureau’s, fabrikanten en researchers. Zo’n 3D grid is helder, éénvoudig en in zekere mate flexibel en dus ook vrij in te vullen met creatieve of eigen ontwikkelde bouwelementen.

Circulair en toekomstbestendig

Elk uniek bouwelement tot stand gekomen binnen het modulair open systeem wordt uitwisselbaar en herbruikbaar. Gebouwen kunnen zo met gemak groeien, wijzigen en herbestemd worden.

Duurzaam en waardevast

Voortaan wordt er niet meer gesloopt, zijn gebouwen voortaan aanpasbaar en behoudt het vastgoed langer zijn waarde.

Bouwmethode en -materiaal onafhankelijk

Met unieke en gestandaardiseerde modulaire bouwcomponenten bouw je slim en efficiënt voor nu en in de toekomst.

Ecosysteem voor exterieur & interieur

De maatvoering is in eerste instantie ontwikkeld vanuit de menselijke maat en integreert ook afmetingen ingegeven door geldende regelgeving, normering, kengetallen, productiemethoden, etc. Alle compatibele bouwpartners worden betrokken om het Modular Open System ‘MOS’, in de vorm van ontwerp- en woonmodellen voor zowel exterieur als interieur, mee vorm te geven op basis van ervaring en de toetsing aan bouwmethoden en -projecten in de praktijk.

Dankzij MOS komen we samen tot een exponentieel ecosysteem – met telkens meer compatibele en circulaire bouwcomponenten – dat dankzij standaardisatie en schaalbaarheid betaalbare bouw- en woonformules toelaat.

> bibliotheek componenten

 

 

Van bouwproject naar bouwsysteem

MOS biedt een ecosysteem voor de hele bouwketen volgens het principe van ‘open industrialisatie’. Samen vormen we zo innovatieve en efficiënte teams, om voortaan – compatibel over meerdere projecten heen met modulaire bouwcomponenten – circulair te gaan bouwen binnen een economisch haalbaar model.

Compatibel ontwerpen op basis van het modulair maatsysteem en bouwen binnen het modulair open systeem is het duurzaam bouwen van morgen, de start van ‘bouwsector 4.0.’, met tal van experten en co-creatoren.

> Projects