Modulaire circulaire renovatiestrategie voor bestaand patrimonium

Herfstvreugde vraagt ​​om een ​​eigentijds en bewoonbaar complex te worden en alledaagse activiteiten vast te leggen in een modernistisch casco. In Genk, een jongere ‘Grid City’, zien we hoe verschillende objecten in het landschap zijn beland. We denken aan het ziekenhuis, bejaardentehuizen en schoolgebouwen, zij vormen mede het karakter van de stad. Herfstvreugde doet daar in bescheiden vorm aan mee. Het is gelegen in een groene omgeving aan de rand van het Kempische plateau. De overgang aan één zijde van het gebouw is niet geleidelijk maar eerder abrupt en het hoogteverschil met de Europalaan is groot.

Dit project levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een Limburgs ecosysteem rondom circulair bouwen. In samenwerking met MOSARD zocht a2o naar een passende invulling binnen het thema. Zo gaan we klimaatbewust om met de Limburgse Green Deal die SalkTurbo naar voren brengt. We maken maximaal gebruik van wat er al is en werkten de uitpandige terrassen uit binnen het Mosard model.

a2o won met dit ontwerp de tweede prijs in de wedstrijd voor de herbestemming van het modernistische gebouw Herfstvreugde in Genk (BE).

Meer info: www.a2o-architecten.be

Co-creators

Jo Berben
a2o architecten