3 maart 2020 @ Batibouw

Hoe ver staan we met circulair bouwen? Welke zijn de belangrijkste hinderpalen en valkuilen? Waarop moet je letten als architect als je een circulair project wilt ontwerpen? Welke producten en diensten kunnen je helpen om een circulair project te realiseren? Op het Circubuild-event wordt een round-up gegeven van circulair bouwen in België.

Circulair bouwen is het bouwen van de toekomst, maar is nog onvoldoende ingeburgerd. Daarom zetten Pixii en VIBE een tentoonstelling op rond circulair bouwen op Batibouw, maar organiseren er ook samen met redactiebureau Palindroom het Circubuild-evenement op 3 maart 2020.

Voor bouwprofessionals is dit evenement de uitgelezen kans om een overzicht te krijgen van het circulair bouwen in België. Na afloop kan je zelf je eerste circulaire stappen zetten.

Redactiebureau Palindroom (gekend van o.a. architectura.be en circubuild.be) lanceert op dit evenement ook het eerste Circubuild-boek waarin het de belangrijkste circulaire principes uit de doeken doet en waarin diverse bedrijven, producten en diensten voorgesteld worden die van pas kunnen komen bij een circulair bouwproject.

Philippe Selke, Franstalige hoofdredacteur van architectura.be en circubuild.be en Rik Neven, zaakvoerder van Redactiebureau Palindroom, zullen het seminarie modereren. Selke in het Frans, Neven in het Nederlands. Verschillende experten ter zake zullen het woord nemen, onder meer Bart Humbeeck (Pixii), Stijn Brancart (VIBE vzw) en Caroline Henrotay (Leefmilieu Brussel). Daarnaast worden vier circulaire producten of diensten, o.a. Mosard, voorgesteld. Afsluitend volgt een panelgesprek.

Het event, de website en het boek werden mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors van Circubuild: DerbigumSchüco BelgiumKloeckner Metals Belgium en Gyproc Saint-Gobain Construction Products Belgium.

Praktisch

Waar? Brussels Expo, auditorium 500, tijdens Batibouw

Wanneer? 3 maart, van 15 tot 17 uur

Co-creators

Ruben Braeken
B+ architecten