Legolisering in de bouw @ Terhills Resort

Het webinar over de correlatie tussen modulair en circulair bouwen in Terhills Resort in Dilsen-Stokkem, dat met ondersteuning van Redactiebureau Palindroom en Medialife vandaag georganiseerd werd door EQUITONE, Machiels Building Solutions, Tectum en Willemen, vier bouwbedrijven die bij de realisatie van het project betrokken waren, kon rekenen op maar liefst 394 kijkers. Het webinar ging niet toevallig vandaag door, het duurzame vakantiepark in het groen opende pas twee weken geleden officieel de deuren. Het werden boeiende panelgesprekken.

Het webinar, live uitgezonden vanuit Terhills Resort zelf, was opgebouwd rond twee panelgespreken. Volgende sprekers schoven aan: Bart Moors (Tractebel Engie), Dieter Froyen (Willemen), Filip Vercauteren (Machiels Building Solutions), Lennert Schreurs (Tectum), Maarten Milis (EQUITONE), Aline Vergauwen (WTCB), Johny Verstegen (MOSARD), Koen Nulens (LRM) en Jan Paul Bron (Zeelenberg Architectuur, ontwerper van Terhills Resort). Moderator van dienst was Rik Neven, zaakvoerder van Redactiebureau Palindroom. Medialife nam de technische aspecten voor zijn rekening.

Na een voorstelling van de panelleden en een definiëring van het begrip circulair bouwen door Rik Neven aan de hand van LEGO, werd eerst een filmpje getoond waarin de betrokken partners tekst en uitleg gaven bij het project en dan vooral bij het modulaire en circulaire aspect ervan.

Daarna werd, met onder meer aandacht voor prefabricatie, nog dieper op ingegaan op het project in de twee panelgesprekken. Die werden interactief aangepakt: het publiek kreeg de mogelijkheid zijn mening te geven over stellingen en vragen te stellen. In een tweede filmpje werd door de verschillende partners ook nog verteld wat in het project nog beter had gekund op het vlak van circulair bouwen – onder meer de aanpasbaarheid van de woningen werd daarin aangehaald.

Dat het webinar kon rekenen op 378 kijkers is duidelijk een teken dat Terhills Resort een project is dat tot de verbeelding spreekt en het thema – de correlatie tussen modulair en circulair bouwen – velen weet te boeien.

Herbekijk het webinar:

Terug naar news & blogs