Limburgse Architectuurprijs Utiliteitsbouw voor buurtcentrum Londot

Op 25 oktober 2022 ontving B+ architecten, stadsbestuur Genk en Gebroeders Janssen de Baksteen Award voor Architectuur Utiliteitsbouw voor hun herbestemming van de Albertusschool Genk tot buurtcentrum Londot.

Het project is een renovatie van de jeugd en wijklokalen van de Sint-Albertusschool gelegen in de Lucien Londotstraat te Genk. Het eerste project waarin de principes van Mosard werden toegepast en ingezet werd op zowel standaardisatie als het meer mogelijk maken van hergebruik van bouwelementen om zo later sloop te vermijden.

“B+ architecten won omwille van het maatschappelijk karakter van het project en de circulariteit in alle betekenissen van het woord, ten eerste de herbestemming van het bestaand gebouw en ten tweede dat de architect er bewust voor heeft gekozen om de bestaande oppervlakte zo maximaal mogelijk te benutten door zowel de kelder als de zolderruimte hiervoor te gebruiken.”, aldus juryvoorzitter Rik Neven van Palindroom.

De Baksteen Awards is een organisatie van Bouwunie met dank aan: Nelissen Steenfabrieken, Vandersanden, Wienerberger Belgium, Knauf, CPE, Omnicol, POM Limburg, Liantis, Unizo Limburg, Bouwinnovatie, Soprema, Palindroom, Architectuurwijzer, NAV, Made in Limburg, Ordevanarchitecten VlaamseRaad.

Herbekijk de allereerste Limburgse Baksteenaward:

 

 

Terug naar news & blogs