Ontwerper

Creatief & circulair ontwerpen

Maak als creatieve designer of architect samen deel uit van een duurzaam ecosysteem dankzij de open bouwstandaarden.

Co-creators en compatibele partners ontwikkelen eigen modulaire bouwsystemen.
We stemmen ontwerp en bouw op elkaar af over meerdere projecten heen.
En we werken samen circulaire totaalconcepten uit om bouwers te inspireren.

Voordelen

Snelheid

Een bouwstandaard stemt het ontwerpen en het bouwen op voorhand op elkaar af. Voorengineering bevordert de ontwerp-, productie- en bouwsnelheid.

Kwaliteit

Standaard bouwelementen kunnen off-site geproduceerd worden. Prefabricatie garandeert kwaliteit en duurzaamheid op lange termijn.

Modulair maatwerk

Open source 2D bouwelementen, vervaardigd door verschillende producenten, zorgen voor meer ontwerpvrijheid op maat van het bouwproject.

Unieke gebouwen

Standaardisatie zorgt voor schaalbaarheid en betaalbaarheid, zodat er telkens meer budget is voor unieke bouwelementen.

Duurzaamheid

Standaardisatie maakt compatibiliteit en uitwisselbaarheid mogelijk van circulaire bouwelementen met paspoorten om meerdere malen dynamische gebouwen samen te stellen die telkens aanpasbaar blijven.

Creativiteit

Een open standaard biedt veel ruimte voor creativiteit en zorgt voor meer keuzevrijheid in en ontwikkelen van compatibele bouwelementen.

Dynamisch 3D grid

Het slim grid-systeem met verschillende hoogtes is toepasbaar binnen elk type bouwproject, van woningen, kantoren tot industriehallen. Mosard maakt circulair bouwen haalbaar voor iedereen.

Efficiëntie

Ontwerpen en bouwen binnen éénzelfde standaard maakt het op voorhand delen van voorge-engineerde modellen met alle technische detaillering mogelijk en vereenvoudigt zowel de communicatie als de administratie, want sharing is winning.

Labo's voor ontwerpers en architecten
Create

Advies & opleiding

Binnen het traject 'Create' bieden we een opleiding 'ontwerpen binnen het 3D grid' aan en in het Mosard Lab toetsen wij jouw ontwerp af op compatibiliteit.
Van zodra jouw ontwerp past binnen ons gridsysteem ontvang je het 'Compatible' embleem dat je tevens vermeld bij jouw ontwerp en wij vervolgens als case publiceren op het platform.
Als lid geniet je, voor een betalend incompany opleiding, van een kortingstarief.

Share

Standaardiseren & modelleren

Het traject 'Share' biedt ontwerpers als lid de mogelijkheid om eigen elementen op voorhand af te stemmen met compatibele producenten door een open call te lanceren om jouw creatief element te matchen en in te gaan vullen met bestaande producten.
Indien er een match is werk je in het Mosard Lab tijdens co-creatiesessie met ons een 2D of 3D model uit binnen de bouwstandaarden dat wij vervolgens aan alle co-creatoren beschikbaar stellen via het deelplatform.

Build

Begeleiding & ontwikkeling

Het traject 'Build' biedt ontwerpers als lid de mogelijkheid om eigen concepten af te stemmen met compatibele aannemers door een case te lanceren om jouw uniek ontwerp te gaan matchen met een innovatief bouwsysteem.
Indien er een match is werk je in het Mosard Lab tijdens een workshop met ons een totaalconcept uit binnen de bouwstandaarden dat wij vervolgens opnemen in de Build bibliotheek en aanbieden aan bouwers.