Ontwerper

Creatief & circulair ontwerpen

Maak als creatieve designer of architect samen deel uit van een duurzaam ecosysteem dankzij de open bouwstandaard.

Create

Begeleiding & opleiding

Binnen het traject 'Create' bieden wij leden een opleiding 'ontwerpen binnen het 3D grid' aan en toetsen wij jouw ontwerp af op compatibiliteit. Van zodra jouw modulair ontwerp past binnen de richtlijnen van de open bouwstandaard ontvang je van Mosard het 'Compatible' embleem dat je tevens kan vermelden bij jouw ontwerp.

Share

Standaardiseren & modelleren

Binnen het traject 'Share' modelleren wij jouw eigen elementen als parametrische BIM componenten binnen de open standaard. Dit biedt ontwerpers als lid de mogelijkheid om eigen componenten op voorhand te matchen of af te stemmen met compatibele producenten of in te gaan vullen met bestaande elementen en materialen.

Build

Advies & ontwikkeling

Binnen het traject 'Build' geven onze experten consultancy in het ontwikkelen van circulair vastgoed. Dit biedt ontwerpers als lid de mogelijkheid om eigen circulaire concepten te matchen of af te stemmen met compatibele bouwpartners of te lanceren als innovatief woonmodel tijdens één van onze events.

"We hebben nog veel te onderzoeken en ontwikkelen voor een circulaire bouweconomie. Innovatie komt vaak uit onverwachte hoek. Een open platform maakt het mogelijk om kennis en kunde vanuit alle hoeken aansluiting te laten vinden. Kleine experimenten kunnen zo snel opschalen omdat ze zich kunnen integreren in een modulair systeem. Daar wordt zowel het onderdeel als het systeem beter van."
Jan Van Loo | Labland