4 tips om betaalbaar en circulair te bouwen – deel 4

In het vorig bericht bespraken we de derde pijler ‘digitalisatie’ dat de transitie naar betaalbaar en circulair bouwen mogelijk maakt. Hier bespreken we het vierde en laatste deel met wederom enkele duidelijke stellingen:

4. Circulaire concepten en bouwformules

Gestandaardiseerde bouwelementen zorgen voor een nieuw bouw- en woonmodel met nieuwe formules en een klantenrelatie op lange termijn.

Veranderingsgericht ontwerpen en invullen met modulaire bouwsystemen zorgen voor aanpasbaar- en uitwisselbaarheid in functie van toekomstige noden.

De bouwpartners verspreiden zowel de aanschaf- als gebruikskosten over de volledige levensduur van hun circulair product en bieden zo garanties aan de eindklant, als aan henzelf, om op lange termijn duurzaam samen te werken volgens een passende formule.

Personaliseerbare totaalconcepten van circulaire steden met dynamische gebouwen van zowel appartementen, starterswoningen, ééngezinswoningen, kantoren, scholen, handelspanden, zorgcentra, openbare gebouwen, als industriehallen maken circulair en betaalbaar bouwen mogelijk voor iedereen.

“Onbegrijpelijk dat heden nog steeds op een niet-circulaire manier wordt gebouwd! Grondstoffen worden schaarser en steeds duurder. De impact van ons huidig consumptie- en verspillingsgedrag zijn nefast voor ons klimaat en vervolgens de mens. Circulair bouwen via een verhuur- of terugkoopformule is niet alleen veel ecologischer maar heeft bovendien ook nog eens veel economische voordelen voor alle betrokken partijen.”
Eric Van De Heyning | Bestuurder Woodinc

Meer weten over hoe ook jij alle vier pijlers kunt integreren in jouw bouwproject en welke instrumenten de componisten van Mosard jou kunnen aanreiken?

Neem contact met ons op!

Door telkens in te zetten op de vier pijlers, met name standaardisatie, bouwindustrialisatie, digitalisatie en circulaire concepten met nieuwe bouwformules, ontstaan er compatibele ecosystemen om circulair te bouwen.

Samen kunnen we zorgen voor een nieuw en betaalbaar bouw- en woonmodel, dat de transitie naar circulair bouwen mogelijk zal maken waardoor we voortaan gebouwen niet meer gaan slopen maar demonteren.

Ontvang via onze nieuwsbrief steeds het laatste nieuws, alsook de komende en reeds lopende cases met de Mosard standaarden.

Schrijf je hier in!

Terug naar news & blogs